luni, 24 octombrie 2011

Braid

     


     Un joc excepțional cu o grafică 2D care iți va lasa o impresie plăcută... :)

     Braid (traductibil prin împletitură/înfașurare) este un joc de  puzzle video creat de Jonathan Blow. Jocul a fost lansat pe 06 august 2008 Xbox 360 - Arcade Xbox Live. O versiune pentru Microsoft Windows a fost lansată pe 10 aprilie 2009. 

     Povestea urmareste un barbat, pe nume Tim, care încearcă să o salveze pe printesa lui de un monstru care a răpit-o si care ca în orice poveste o ține sechestrată și ea nu vrea deloc :)) . Jocul are aspectele tradiţionale de titluri de platforme, player-ul ruleaza, face salturi şi urcă printr-o serie liniară de etape, în timp ce rezolvă puzzle-uri şi omoară duşmani. Cel mai important detaliu al acestui joc constă în faptul că jucătorul poate controla în afară de personaj și timpul, permiţându-i astfel acţiuni care urmează să fie "reînfăşurate", chiar şi după moarte. Mai exact personajul nostru nu moare niciodată.  Folosind aceste abilități, jucătorul avansează în poveste asamblând piese de Puzzle fiind absolut necesare pentru deblocarea nivelelor următoare. Felul în care este desenat încantă privirea ca să nu mai vorbesc de coloana sonoră care este superbă. În timp ce-l jucam mi-a atras atentia o piesă a lui Mike Oldfield. 

      Blow a conceput jocul ca o critică personală. El a finanţat proiectul cu banii lui proprii şi a muncit trei ani să îl creeze. Jocul inițial a suferit mai multe modificări până Johnatan Blow a fost multumit de rezultat. O versiune preliminară a lui Braid chiar  a câştigat finala "Innovation in Game Design" (inovații in conceperea jocurilor), luand un premiu la Festivalul Independent de Jocuri din 2006; versiunea finală a primit distinctii suplimentare. Jocul a primit recenzii pozitive din partea criticilor, devenind în cele din urmă un titlul de top - evaluat pe Xbox Live.

     L-am jucat si l-as rejuca cu plăcere. M-a marcat și pot spune că deja face parte din viata mea avandu-și locul langă World of Goo, seria Abe, Machinarium și altele. Aștept cu nerăbdare Braid 2... dar pană atunci vă urez "joacă plăcută" :))






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu