sâmbătă, 1 octombrie 2011

Coffee... Coffee...

    Cafeaua.. hmmm bautura pe care o sorbim in fiecare dimineata sau in oricare alt moment al zilei singuri sau cu persoanele dragi discutand despre orice, are o poveste foarte veche datand de peste mai bine de 1000 de ani cu toate ca in occient este prezenta de maximum 300 de ani desi nu acelasi lucru se spune despre orientali care o consumau indiferent de patura sociala din care proveneau.
     Un vechi proverb turcesc spunea "Cafeaua trebuie sa fie neagra ca noaptea, tare ca moartea dar dulce ca iubirea" putini dintre noi insa stiu ca aceasta bautura "magica" pe langa proprietatile de inviorare a organismului, stimuleaza serotonina (hormonul fericirii).
     Recent am citit un studiu relatat de Daily Mail in care afirma ca milioane de oameni care sunt convinsi ca vor fi in forma toata ziua daca beau o ceasca de cafea dimineata, aceasta se produce doar la nivel mental, demonstrand astfel ca efectele cafelei se pot datora asteptarilor adica mai exact concluzia studiului a fost ca "asteptarile care vin dupa consumul de cafea au efecte comparabile, daca nu chiar superioare, cu cele ale consumului efectiv".
     Nu imi pasa de studii ... ceea ce imi pasa legat de cafea este ca imi place sa simt acea aroma fina de care cu greu te abtii sa nu o gusti :)), sa stau cu prietenii de vorba la o cafea si daca ma gandesc bine la momentele unei zile ele sunt chiar marcate intr-un fel sau altul de acest "nectar al zeilor" si care iti face cu ochiul parca din cana preferata.
     Dincolo de placerea cafelei cu tot ceea ce inseamna asta, exista si o latura mai putin placuta. Trebuie sa fim totusi constienti sa ramana o placere si sa nu devina un viciu...

     Vezi ce ne-ai facut tu Khaldi si caprele tale ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu