duminică, 20 noiembrie 2011

One Day


     Aseara am vazut "O zingura zi", un film pe care-l așteptam de ceva vreme si care m-a impresionat mult, și poate mulți dintre voi vă veți regăsi în această frumoasă poveste de dragoste. Henry Goldblatt de la Entertainment Weekly spunea despre film că este “un portret intens, frumos şi devastator al două suflete pereche”.

Despre ce e vorba...

     ONE DAY este o poveste romantică si totodată o dramă regizată de Lone Scherfig (An Education - 2009 ), după romanul   One Day a lui David Nicholls. A văzut lumina tiparului în 2009 și a devenit foarte repede un bestseller în toată lumea, fiind vândut în peste 400.000 de copii numai în Marea Britanie, ca apoi să  câștige și un premiu la puțin timp - Galaxy National Book.

      Personajele noastre Emma Morley (Anne Hathaway, nominalizată la Oscar cunoscută si din filmele The Devil Wears Prada. Ella Enchanted, The Princess Diaries, Bride Wars...) și Dexter Mayhew (Jim Sturgess din Across the Universe), sunt doi tineri cu caracter si personalitați diferite. Emma o tânară cu inițiativă și Dexter, un tânăr bogat. S-au cunoscut pentru prima dată în seara absolvirii lor la Universitatea din Edinburgh și petrec împreună o noapte -  15 iulie 1988

      După această zi între Emma şi Dexter se înfiripă o prietenie care va dura o viaţă. În cele două decenii care au urmat, cei doi îşi trăiesc relaţia prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Împreună sau separat, îi vedem pe Dex şi Emma prieteni la bine şi la greu, cu speranţe şi vise năruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi în ochi. Undeva de-a lungul acestei călătorii, cei doi îşi dau seama că ceea ce căutau şi sperau fusese acolo pentru ei dintotdeauna. Pe măsură ce semnificaţia acelei zile din 1988 li se dezvăluie, ce doi încep să priceapă natura iubirii şi a vieţii. Nu cumva sunt meniți sa ramână împreună pentru totdeauna?

      “E o poveste de iubire după toate regulile”, spune David Nicholls, “vorbeşte despre prietenie, despre familie, nostalgie şi regret, despre felul în care speranţele şi visele noastre nu se îndeplinesc întocmai cum am dori noi. E o poveste cu nuanţe dulci-acrişoare.”
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu