duminică, 1 ianuarie 2012

Zombie .... de Revelion



      Este 1 ianuarie 2012. Toti avem asteptari .. vrem ca anul ce tocmai a sosit sa fie cu mult mai bun decat ceilalti ani trecuti. Teoretic suna frumos, practic insa... Vom vedea...

      Am vrut sa fac in noaptea dintre ani o superpetrecere cum nu am mai facut demult, ca in vremurile bune, cand nu aveam nevoie de prea multe ci doar de o mana de prieteni, dar din pacate m-am trezit cam tarziu si nu am mai reusit sa adun trupa de soc. Ne-am maturizat intre timp. Acum nu mai merge cu un simplu semnal fluierat in fata blocului, normal acum toti avem celulare... unii au si neveste, altii au avut si nu le mai trebuie, unii au si copii, in fine... fiecare cu grijile si problemele lui. Ne trebuie programare... sa ne anuntam cu doua sau trei luni inainte.... sa facem planuri.

      Am ramas doar eu si un amic si o groaza de mancare si ne-am hotarat sa mergem, cu o stilcla de sampanie "scaldata in doua ape", cum se gasesc acum in comert, in Piata Civica din superbul nostru orasel scaldat de apele nu "Ozanei cea frumos curgatoare si limpede ca cristalul" ci a Dunarii care curge asa de frumos cu tot ce arunca toti in ea dar fiindca pe la noi trece, Romania fiind ultima tara... pana la varsarea in Marea Neagra, evident ati ghicit... are gradul cel mai mare de poluare da' asta e alta poveste.

      S-au facut orele unsprezece. Ne-am echipat, am luat sticla de "apa cu bule usor alcoolizata" si am pornit catre centru. Am ajuns in maximum zece minute si ne-am instalat chiar in centrul Pietei Civice sa urmarim concertul organizat de mai marele orasului – primarul. Inainte nu stiu ce trupa a fost dar cand am ajuns noi cantau cei de la Spitalul de Urgenta cu Dan Helciug in frunte. Super voce are baiatu asta. Un timbru deosebit. O voce cum putini au. Sa-i traiasca. Poate ar fi avut mai mult noroc daca i-ar fi mituit, cand inca era la Parlament, pe aia de la ProTV cand au declarat si premiat cele mai ascultate melodii ale anului 1998 - "Ti-am dat un inel" / Holograf si "Ridica-ma la cer" / Loredana si BUG Mafia cu toate ca peste tot unde mergeai auzeai "Vine vara... cea cu un meduz si o meduza stau pe plaja ... ". Traiasca ProTV-ul si fratioriul lui Bitman de lucreaza pe acolo pe undeva prin Pro.  

      Doisprezece fara sapte minute. Apare pe scena si primarul: "Suntem impreuna de sapte ani, am facut... dres.... va urez... vreti sa vedeti cel mai tare spectacol de artificii? " Hmm... or fi ele in toamna alegerile da' nu vreau sa comentez ... "prietenii stiu de ce"!

      Gata.. e 2012. De pe cladirea primariei au inceput sa traga cu artificii. Frumoase trebuie sa recunosc. Am desfacut sticala cu aroma de bule si am inceput sa bem din ea. Apoi m-am uitat in jur. Usor usor am capatat un fior rece pe spinare. Traiam parca intr-un film de Steven Spielberg. In jurul meu erau parca numai zombie. Stateau cu sticle, cu pahare.. cu copii, cu prietene, neveste... toti nemiscati si se uitau la luminitele de pe cer. Nu se auzea nici-un oaaaaauuuu, super... sau ceva asemantor. Pur si simplu stateau nemiscati si priveau jocul luminitelor colorate de pe cer. Am inceput sa ma plimb printre ei si sincer aveam senzatia ca ma aflu printre statui. O fata, chiar de langa mine statea cu un pahar gol in mana. Am intrebat-o daca vrea sa-i pun eu sampanie in el deoarece prietenul ei imbracat in trening uitase. A trebuit sa o intreb de cateva ori... pana a raspuns ca nu. Prosti baietii astia din generatia asta de 15-25 ani. De ce zic asta? Pai nu poti sa iesi cu o fata imbracata cu cu rochie de seara si tu in trening din ala fain cu gluga... bleah. Sau biata fata sa inghete langa tine si tu stai cu mainile in buzunare sau in manusi in loc sa o tii in brate... sau sa-i oferi fularul tau ca in reclama cu caruselul de la Vodafone :).

      Toate treaba cu artificiile a durat cam opt minute dupa care statuile au inceput sa se miste. Tipau, incepusera sa bea din sticlele de le aveau la ei, sa-si faca poze.. semn ca lucrurile reintrasera in normal.  

      Concertul a continuat cu trupa Hara care de la prima melodie au facut un urat playback de ma dureau urechile si m-au convins si pe mine si pe majoritatea sa plecam acasa.

      Pe drum mi-am adus aminte in ce tara traiesc, munti de gunoiaie si ai sai cetateni minunati care nu stiu la ce foloseste un cos de gunoi si care arunca pe jos orice. Sticle goale, pahare, pachete de tigari... hartii...

     Am ajuns acasa si mi-am descarcat o inregistrare cu revelionul de la Sydney Australia. Super spectacol. Aia chiar stiu sa traiasca si sa organizeze evenimente!

      Bine ai venit 2012. Sper din tot sufletul ca 2013 sa nu ma mai gaseasca in Romania. Va doresc si voua celor care inca mai aveti o farma de inteligenta si un strop de curaj sa va incercati norocul pe alte meleaguri. Pana atunci. La multi ani si sa auzim de bine ! :)


4 comentarii:

  1. :))) ce bine ca nu am coborat in Piata Civica...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ca nu ai coborat... ai fi racit din nou ! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu iti doresc sa il cunosti pe 2013pe alte meleaguri.. si mie imi doresc la fel...

    RăspundețiȘtergere
  4. 2013 a venit deja, asa repede trece timpul.... iti mai aduci aminte de ce sa regret ca te-am cunoscut desi tu m-ai gasit:P

    RăspundețiȘtergere