duminică, 26 februarie 2012

Prietenii



     Am mai pierdut un “prieten” ...

      Până acum ceva timp, credeam că am destui prieteni adevaraţi pe care mă pot baza, Dar, aparenţele înşeala, nu-i aşa?

      Nu o să mă apuc să caut acum pe net nu ştiu câte citate despre prietenia adevarată, sau să mă uit la statusurile celor de la mine din listă, să văd care ce mai scrie, pentru că toată lumea e în stare sa copieze nişte citate şi să le pună la status. Însă câţi sunt în stare să realizeze o legatură de durată, toata viaţa? Mi-ar plăcea să cred că eu sunt de vină pentru că aproape toţi prietenii pe care i-am crezut adevăraţi au devenit niste umbre în trecutul meu.

      Marea majoritate a oamenilor sunt egoişti şi se ocupă numai de ei înşişi. Mi s-a întamplat ca prieteni buni să mă dezamagească sincer însă nu mi-am schimbat atitudinea faţă de ei. Ei si-au schimbat-o cu timpul... şi asta fiindcă au realizat că nu ne mai potrivim în principii şi gândire. Mi-am dat seama pur si simplu cu nu merită sa-mi fac rau singur pentru niste oameni care în fond, nu-mi merită prietenia. 

 O prietenie trebuie să aibă o fundaţie solidă, altfel se pierde. Nu merită să regreţi prieteniile care au fost constuite pe o fundaţie de nisip, nu? Înseamnă că oamenii nu mi-au meritat prietenia şi cu asta basta. Prietenia se testează în momentele grele şi nu când totul e roz.

      Nu aş putea niciodată să renunţ la principiile mele sau să-mi încalc constiinţa doar ca să păstrez un prieten. Sinceritatea şi bunul simţ sunt de bază, ipocriții şi nesincerii nu mă interesează. E vorba de coloana vertebrală aici, dacă nu o ai... înseamnă că eşti un om de nimic.

      Mai bine mai putini prieteni da' adevărați!
  

  

7 comentarii:

  1. mai bine mai putini da' adevarati ! asa este mai bine....

    RăspundețiȘtergere
  2. Si uite asa, na ca am primit un SMS la 1.30 in miez de noapte

    "Sa mor daca nu ai avut gura aurita....si daca ai avut-o o sa-ti confirm pe 15....iti ridic un monument dar nu-ti iert pacatele sau micile joculete care le-ai facut cu mine...mosule...;) ...."

    Amuzant, nu ?! :) Oare ce o mai fi pe 15 in afara de Paste ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si ce-a fost pe 15 in afara de Paste ?

    RăspundețiȘtergere
  4. De parca nu ai stii ! :)

    S-au intamplat multe ieri. A fost o cascada de evenimente. Unele le asteptam ... altele nu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am inceput sa vad un pic mai diferit lucrurile. A trecut ceva timp si am realizat ca nu eu sunt cel care a pierdut un prieten. Prietenile au la baza, printre multe altele, increderea.

    Cu toate ca acum ne vorbim din nou, radem, glumim... ca si cum nimic nu s-a intamplat, te intrebi: Oare mai am incredere in tine?

    Oare nu cumva ai pierdut tu un prieten?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si daca l-am pierdut o sa-l recastig ...

    RăspundețiȘtergere
  7. In viata nu regreti atat faptul ca celalalt te-a dezamagit, ci faptul ca de atunci inainte nu mai poti avea incredere in el.

    RăspundețiȘtergere