vineri, 8 martie 2013

8 martie



     Astăzi este din nou data de opt martie. O data la care aniversăm odata cu venirea primăverii și ziua femeii. Vedem copii cu buchetele de ghiocei pentru mame, învatațoare, profesoare, bărbați cu buchete de flori mai mult sau mai puțin grandioase pentru iubite, mame, surori. 

     Cu riscul de a fi injurat de catre sexul tare eu cred  că mama, bunica, fica, iubita sau prietena fiecăruia dintre noi, sunt femei care ar trebui respectate în fiecare zi, nu numai de datele de genul acestei zile. 


     Cumpăram flori, facem diverse cadouri, le trimitem felicitări, sms-uri dar uităm de multe ori să comunuicăm cu ele. O îmbrațisare și o vorbă caldă face mai mult decât o mie de trandafiri. Mă număr printre cei privilegiati care încă mai au o mamă in viață, și o pot strânge brațe și să-i spun cât de mult o iubesc. 

     Am găsit-o în bucătărie, când m-am trezit de dimineață, pregătind micul dejun. Am îmbrațișat-o, pupând-o pe obraji și i-am urat „La mulți ani”. A inceput sa plângă. Era fericită. A făcut o cafea și am stat la povești preț de o oră. Vorbim despre orice și asta facem zilnic, de cand m-am mutat în casa părinților mei. 

     Am pierdut atâta timp, dar cum nimic nu este întâmplător, mi s-a mai dat o șansă. Am să profit de ea iar de cate ori am să am ocazia, am să-i spun cât de mult o iubesc, pentru că:

     O mamă atât de minunată ca tine merită ca fiecare zi sa fie 8 martie! 

2 comentarii:

  1. Nu voi sti nicodata cum sa ii multumesc mamei ca ma iubeste atat de mult, ca ma accepta asa cum sunt, ca ma ghideaza la fiecare pas, ca e alaturi de mine cand altii nu o fac :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Fa-o sa fie mandra de tine prin ceea ce faci si prin ceea ce vei deveni, in felul asta va fii cea mai fericita!

    RăspundețiȘtergere