joi, 26 februarie 2015

27 februarie


     Pentru unii este o simplă dată din calendar, pentru urșii polari e un motiv de bucurie pentru că astăzi este “Ziua Internațională a Ursului Polar” sau Ziua Națională a Republicii Dominicane, sau că în 1477 cu o bulă papală Papa Sixt al IV-lea a aprobat înființarea unei universități în Uppsala, Suedia fiind cea mai veche universitate existentă din Scandinavia, sau poate pentru că astăzi în 1882 a avut loc Premiera, la Gimnaziul român din Brașov, a primei operete românești: "Crai nou", de Ciprian Porumbescu. (27 februarie/11 martie), în 1900 este fondat Partidul Laburist britanic, în 1900 este fondat FC Bayern München, în 1932 revista Nature a publicat un articol de James Chadwick prin care se descrie existența neutronului, în 1938 a fost promulgată noua Constituție a României, prin care se introducea dictatura regală a lui Carol al II – lea și sfârșitul regimului parlamentar, în 1940  biochimiștii americani Martin Kamen și Sam Ruben descoperă izotopul carbon-14 sau faptul că tot pe data de 27 februarie 272 se naște împăratul roman Constantin cel Mare. 

     Tot astăzi îți sărbătoresti și tu cele 26 de primăveri, pentru că practic a venit primăvara. Ne mai desparte doar o zi de venirea ei. Sunt mândru că te-am cunoscut, te-am susținut și am crezut în tine. Ai realizat și vei realiza lucruri extraordinare prin meseria pe care ți-ai ales-o. Nu există meserie mai frumoasă, decât să salvezi viața a mii de copii.

     Ai o inimă mare și curată și pentru toți anii în care ai fost primul gând dimineața, când te trezeam să nu pierzi tramvaiul care te ducea la facultate,  și ultimul seara. Dacă ar trebui s-o iau de la început, aș face la fel, iar și iar. Dacă aș avea o singură floare pentru fiecare clipă când m-am gândit la tine, m-aș plimba în propria gradină. La mulți ani ioi !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu